​

Over ons

Photos: © Robert van Sluis - www.robertvansluis.com

Nadia Kevan is geboren en getogen in het zuidoosten van Engeland. Daar is zij opgeleid tot klassiek en modern danseres en dansdocente. Na haar opleiding kwam ze terecht bij een theatergroep in Duitsland. Na een jaar ging zij verder als solist. Sindsdien is zij op internationaal niveau actief als danseres, performer en kunstenaar. Haar passie is altijd geweest om waarheid in zichzelf te vinden en die in haar uitvoeringen tot expressie te brengen, waarbij ze gebruik maakt van muziek, dans, stem, visuele kunst en architectuur. In haar artistieke projecten zit altijd een sterk element van onderzoek. Ook zoekt ze altijd naar manieren om haar spirituele percepties te vertalen in fysieke vormen. Ze heeft samen gewerkt met theaterdirecteurs, professionele muzikanten en visuele kunstenaars in Duitsland en daarbuiten. 

​

In 1993 werd Nadia aangesteld als Professor Bewegingsleer en Lichaamsbewustzijn aan de Folkwang Universiteit voor de Kunsten te Essen (D). Daar heeft ze een studieprogramma opgezet dat elke student in staat stelt lichaamsbewustzijn te leren ontwikkelen als onderdeel van hun Bachelor en Master programma’s. Ze is een pionier in het trainen en ondersteunen van kunststudenten, die ze door middel van psycho-fysieke training – het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn – helpt ze hen hun artistieke mogelijkheden volledig te benutten. 

​

Sinds de tachtiger jaren onderwijst Nadia haar eigen danswerk onder de naam ‘Dance of Life’. Dance of Life stelt amateurs en professionals ongeacht hun achtergrond in staat om dans te beleven als een intens persoonlijke en transformerende activiteit waarbij ieder individu als integraal geheel is betrokken. 

​

Na een levensbedreigend ongeluk is Nadia een nieuwe weg ingeslagen en heeft tussen 2007 en 2010 de opleiding tot Reiki Master gevolgd en voltooid onder Lavanya Wittkopp in Wuppertal, Duitsland (volgens de Usui Shiki Ryoho). 

​

In 1987 heeft ze haar kwalificatie voor leraar Alexander Techniek behaald aan de Internationale School voor Alexander Techniek te Aalborg, Denemarken; ze was toen 32 jaar. Sindsdien heeft ze haar kunst, onderwijs en onderzoek gewijd aan het begrijpen en grondig integreren van de vele vormen van psycho-spiritueel-fysiek bewustzijn. In de negentiger jaren begon ze met het trainen van leraren Alexander Techniek; eerst in Hamburg, daarna in Essen en Keulen en momenteel in Nijmegen.

​

Sinds 2010 leidt Nadia samen met haar echtgenoot Ron Murdock het Awareness Training Centrum in Nijmegen, waar zij leraren Alexander Techniek opleiden. Samen streven zij ernaar om nieuwe ontdekkingen op het gebied van bewustzijn en gezondheid te integreren in hun onderwijs. De leraren Alexander Techniek die eerst door Nadia, en tegenwoordig door haar en Ron getraind zijn, doceren in Duitsland, Nederland, Spanje, Italië, Engeland, Scandinavië, Polen, Japan, Zuid Afrika en Noord- en Zuid Amerika. Nadia biedt ook Reikitraining (eerste en tweede Graad), Reiki ondersteuningssessies voor leraren Alexander Techniek, en een tweejarig trainingsprogramma voor Dance of Life. 

​

Nadia heeft een grote hoeveelheid publicaties geschreven en uitgebracht over Alexander Techniek, het Psycho-fysieke support systeem en Alexander Techniek voor muzikanten en uitvoerende artiesten. 

​

‘Inspired by Spirit and Nature.’    Nadia Kevan

​

Contact: 

onelife [at] nadiakevan.eu

www.dance-of-life-nadiakevan.eu

Ron Murdock komt uit Canada, waar hij in 1962 afstudeerde aan de Universiteit van Mount Allison (B.A., A. Mus.). Aansluitend volgde hij privéles in Montreal bij Bernard Diamant. Diamant werd destijds beschouwd als een van de voornaamste stempedagogen in Canada. In 1966 ging hij naar Lugano, Zwitserland, waar hij zijn vocale training en ontwikkeling afrondde bij Professor Frederick Husler en Yvonne Rodd-Marling. 

​

In de periode 1969-1990 had Ron een carrière als solotenor, met Londen als uitvalsbasis. Hij was lid van de English Opera Group (onder leiding van Benjamin Britten), Phoenix Opera, en nam deel aan uitvoeringen van Handel Opera. Ron gaf solo liedrecitals (Wigmore Hall, Purcell Room: Londen; Menuhin Festival: Gstaad; in de UK, Canada en Zwitserland), was oratorium solist in het leeuwendeel van de Engelse kathedralen (Sir Neville Marriner, Sir Yehudi Menuhin) en maakte opnames voor BBC Radio 3, Radio Svizzera Italiana en CBC Radio Canada (Halifax, Montreal, Ottawa en Vancouver). 

​

Ron is een senior docent Alexander Techniek. Hij studeerde in Londen bij Walter Carrington (training afgerond in 1979), aan wie F.M. Alexander de opleiding toevertrouwde voor hij overleed. 

​

In de 40 jaar waarin hij bezig is met Alexander Techniek, waarvan 36 jaar als docent, heeft Ron steeds gewerkt aan de verbinding tussen Husler’s benadering van zingen met de Alexander Techniek. Dit proces heeft geresulteerd en wordt uitgebreid belicht in zijn boek Born to Sing: A singer’s journey toward mind-body unity (2015: Mornum Time Press, Californië). 

​

Het gecombineerde gebruik van de Husler methode en Alexander Techniek als een benadering van zang is succesvol gebleken voor zowel amateurs als professionals. Het is Rons overtuiging (gezaaid door zijn eerste zangleraar op 14-jarige leeftijd en versterkt door Husler/Rodd-Marling) dat iedereen kan zingen. Het is steeds zijn passie geweest om mensen te helpen hun eigen stem te vinden, en, door dat proces, een verbinding met hun diepste zelf. 

​

Tussen 1984 en 1995 doceerde Ron in Londen, in de periode 1995 – 2010 in Amsterdam en sinds 2010 in Nijmegen. Daarnaast heeft gaf hij privélessen in Stockholm, Oslo, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Mannheim, München (solisten van de Bayersche Staatsopera), het Salzburg Festival (1995, 1996, 1999, 2000, 2001, 2003) en werkte hij met solisten van de Staatsopera Unter den Linden, Berlijn (1997 – 2005). 

​

Ron gaf workshops aan de Koninklijke Academie voor Muziek, Londen; de Hannover Hochschule für Musik; het Trinity College, Londen; de Dalhousie University, Halifax; de Acadia University, Wolfville (Canada) en de Folkwang Universität der Künsten, Essen, Duitsland.

​

Sinds 2010 is hij mede-coördinator en hoofddocent van het Alexander Training Centrum in Nijmegen, samen met zijn echtgenote Nadia Kevan, waar zij leraren Alexander Techniek opleiden. Zij hebben docenten opgeleid uit Duitsland, Nederland, Spanje, Scandinavië en Japan, waar deze docenten nu onderwijzen. 

​

‘Breath and singing are the co-ordinated expression of a complete human being.’   Ron Murdock

​

Contact:

info [at] cursa-ur.com

www.cursa-ur.com